Gouden Belgen op EK atletiek

sport - 19 06 2024
Belgian Tornados
Belgian Tornados - Belga / J. Jacobs

Het Europees kampioenschap (EK) atletiek is voorbij. Dat EK vond plaats in Rome in Italië. Het werd een groot succes voor atleten uit België. Samen haalden ze zes medailles. Daar was zelfs drie keer goud bij.

Op 26 juli starten de Olympische Spelen in Parijs. Veel Belgische atleten gaan daar met vertrouwen naartoe. Ze zijn klaar voor de Spelen. Dat toonden ze op het EK.

Zevenkamp

Nafi Thiam won goud in de zevenkamp bij de vrouwen. Met Noor Vidts heeft ons land nog een tweede topper in de zevenkamp. Zij won brons op het EK. In Parijs is Thiam de grote favoriet. Ook Vidts maakt zeker kans op een medaille.

400 meter

Vooral de Belgische lopers deden het erg goed op het EK. Alexander Doom won goud op de 400 meter. Hij liep die afstand in 44 seconden en 15 honderdsten. Dat is een nieuw record voor België. Het is ook de snelste tijd ooit op een EK. Jonathan Sacoor liep ook sterk in de finale van de 400 meter. Hij werd vierde.

Aflossing

Ook de Belgische teams in de aflossing liepen erg sterk. De Belgian Tornados zijn de ploeg bij de mannen. Zij haalden goud op de 4 x 400 meter. De Belgian Cheetahs zijn de ploeg van de vrouwen in de 4 x 400 meter. Zij haalden brons. Ook de 1.500 bij de mannen werd een feest voor België. Jochem Vermeulen liep erg sterk naar zilver. Ruben Verheyden miste nipt het podium. Hij werd vierde.