enkel voor abonnees

Zwakke Duivels gaan door

sport - 27 06 2024
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne - Foto Belga / B. Fahy

De Rode Duivels gaan naar de achtste finales. Dat is het goede nieuws van het Europees kampioenschap (EK) voetbal. Het slechte nieuws is het voetbal zelf. De Belgen speelden zwak 0-0 gelijk tegen Oekraïne. De fans floten de spelers uit.

Vooraf leken de Rode Duivels vlot eerste te zullen worden in groep E. De drie andere ploegen leken niet erg sterk. Maar het ging al mis in de wedstrijd tegen Slovakije. Die kleine ploeg won van België met 0-1. Tegen Roemenië toonden de Rode Duivels zich anders. Ze wonnen met sterk voetbal. Het werd 2-0.
 

Frankrijk
De laatste wedstrijd was tegen Oekraïne. Een gelijkspel was genoeg om zich te plaatsen. Toch wilden de Belgen winnen. Dat zeiden ze vooraf. Op het veld was daar weinig van te zien. De Duivels verloren vaak de bal. Ze maakten amper kansen voor doel. Ze sleepten zich naar het einde. De 11.000 Belgische fans in het stadion waren niet tevreden. Ze floten de spelers uit. Dat gebeurde nooit eerder. De Duivels hebben nu tijd tot maandag. Dan moeten ze het veld op tegen Frankrijk.

Uit