enkel voor abonnees

Slechte week voor het Belgische voetbal

sport - 28 10 2019
Club Brugge en Standard
Foto: Belga / B. Fahy

Club Brugge blijft op kop in de Belgische eerste klasse. Maar in de Champions League verloor de club zwaar. Paris Saint-Germain won met 0-5. Racing Genk maakte geen kans tegen Liverpool. De Belgische kampioen verloor tegen de Europese kampioen met 1-4.



In de Europa League haalde het Duitse Frankfurt het met 2-1 van Standard Luik. Zo werd het een slechte week voor het Belgische voetbal in Europa. Alleen AA Gent haalde een punt. Tegen het Duitse Wolfsburg werd het in Gent 2-2.



Luik

In de Belgische eerste klasse voetbalden Club Brugge en Standard Luik tegen elkaar. Het was een zwakke wedstrijd die eindigde op 1-1. De voorsprong van Club Brugge op Standard blijft 3 punten. Club Brugge mag nog wel een wedstrijd spelen.



Mechelen

KV Mechelen deed de beste zaak. De ploeg won met 1-3 op het veld van Waasland-Beveren. Zo klimt KV Mechelen naar de derde plaats in de stand. De ploeg voetbalde vorig seizoen nog in de tweede klasse.



Oostende

Anderlecht kwam niet verder dan 0-0 in Eupen. Ook met een nieuwe trainer voetbalde Anderlecht slecht. De ploeg uit Brussel blijft op plaats 11 in de stand. Cercle Brugge staat nog altijd op de laatste plaats met maar 3 punten. Ook KV Oostende heeft zorgen. De club heeft dringend geld nodig. De kans bestaat dat KV Oostende volgend seizoen niet meer in de eerste klasse mag voetballen.

Uit