Rode Duivels naar huis

sport - 02 07 2024
Rode Duivels
Kolo Muani schiet. Jan Vertonghen ziet hoe de bal via zijn been in eigen doel gaat. Foto AFP / Franck Fife

Het Europees kampioenschap (EK) voetbal in Duitsland gaat verder zonder de Belgen. De Rode Duivels zijn naar huis. Frankrijk schakelde hen uit met 0-1. Via een been van Jan Vertonghen ging de bal per ongeluk in eigen doel.

De wedstrijd tussen België en Frankrijk was spannend, maar niet goed. Beide ploegen durfden weinig aan te vallen. De Rode Duivels speelden dicht op elkaar. Het was zoeken naar een opening. Echte kansen voor doel waren er weinig. Lukaku schoot één keer op de Franse doelman. Ook De Bruyne was één keer gevaarlijk van ver.

Geen kans
In minuut 85 ging het mis voor de Belgen. De Franse aanvaller Kolo Muani schoot op doel. Zijn bal raakte het been van Jan Vertonghen. Daardoor ging de bal een andere kant uit. Doelman Koen Casteels maakte geen kans. De bal ging laag in doel. Frankrijk won zo met 0-1. Het krijgt in de volgende ronde Portugal als tegenstander. Portugal plaatste zich tegen het kleine Slovenië. In die wedstrijd bleef het na verlengingen 0-0. Portugal won met strafschoppen.