enkel voor abonnees

Rode Duivels favoriet in groep EK

sport - 05 12 2023
Rode Duivels voor EK
Foto: Belga/ V. Lefour

Voetbal

Op 17 juni is het zover. Dan start voor de Rode Duivels het Europees Kampioenschap (EK) voetbal in Duitsland. De Belgen lijken de sterkste ploeg in groep E.

 

Het EK begint altijd met de loting in groepen. Er zijn zes groepen van telkens vier landen. België zit in groep E. Twee tegenstanders zijn nu bekend. Dat zijn Roemenië en Slowakije. In de groep is er nog een vierde ploeg. Die komt er over enkele maanden bij. Dat kan Israël, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne of IJsland zijn.

 

Eerst Slovakije

Op 17 juni komt eerst Slovakije aan de beurt. De wedstrijden gaan door in Frankfurt, Keulen en Stuttgart. Andere landen hebben het veel zwaarder. Zo is er groep B. Daarin spelen Spanje, Italië, Kroatië en Albanië.

 

Winnen

De Duivels moeten als beste uit groep E komen. Dat zeggen alle Belgische kenners en journalisten. Dan kan het moeilijke werk beginnen. Want dan schakelen ploegen elkaar in één wedstrijd uit. En dan krijgen ze bijna zeker sterke landen als tegenstander. Domenico Tedesco wil rustig blijven. Hij is de trainer van de Duivels. “Niets zal makkelijk gaan”, zei hij na de loting.

Uit