enkel voor abonnees

Nieuwe trainer helpt Racing Genk nog niet

sport - 25 11 2019
Hannes Wolf van Genk

De Duitser Hannes Wolf is de nieuwe trainer van Racing Genk. De kampioen van vorig seizoen zakte weg naar plaats 9 in de stand. Wolf helpt Racing Genk nog niet. Op het veld van Moeskroen werd het 2-2.

Ook Anderlecht schuift niet op in de stand. De club uit Brussel speelde 0-0 gelijk tegen KV Kortrijk. Anderlecht blijft zo op de tiende plaats staan. Intussen wordt de voorsprong van leider Club Brugge groter. Club Brugge won met 2-0 tegen KV Oostende. Standard Luik volgt op de tweede plaats op 6 punten.

Mechelen

De eerste zes ploegen voetballen op het einde van het seizoen in play-off 1. De winnaar van die eindronde is de nieuwe kampioen. KV Mechelen tegen Zulte Waregem was een belangrijke wedstrijd voor die top 6. Zulte Waregem won met 0-2. KV Mechelen moet nog strijden voor een plaats in play-off 1.

Antwerp

Ook AA Gent tegen Antwerp was een topwedstrijd in de top 6. In de laatste minuut maakte Antwerp de stand nog gelijk in Gent. Antwerp is goed op weg naar play-off 1. Ook Sporting Charleroi blijft het goed doen in de top 6. Het won met 1-3 van Sint-Truiden.

Cercle

Onderaan in de stand voetbalden Cercle Brugge en Waasland-Beveren tegen elkaar. Het was een wedstrijd tussen de laatste en de voorlaatste. In Beveren werd het 1-1. Met die uitslag schiet Cercle Brugge weinig op. Cercle blijft laatste en moet 1B vrezen.