Italiaanse wedstrijden van wielrennen gaan niet door

sport - 09 03 2020
de Duitse wielrenner Schachmann

Wedstrijden in Italië gaan niet door

Milaan-Sanremo is de eerste klassieker van het seizoen. Maar door het corona-virus gaat de wedstrijd op 21 maart niet door. Ook de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico zijn uitgesteld.

De rittenwedstrijd Parijs-Nice is zondag wel gestart. In de eerste rit waren twee Belgen sterk. Tiesj Benoot reed weg op een helling. Samen met de Fransman Julian Alaphilippe bleef hij een grote groep voor.

Gele trui

Dylan Teuns en de Duitse kampioen Maximilian Schachmann haalden de twee toch in. Dat was net voor de aankomst. Zouden Teuns of Benoot als winnaar de eerste gele trui krijgen? Nee, de Duitser was de snelste. Zo werd hij de eerste leider in Parijs-Nice.

Monseré

In Roeselare reden toprenners de Grote Prijs Monseré. Die renners moesten normaal in Italië fietsen. De naam van de wedstrijd komt van wielrenner Jean-Pierre Monseré. Hij overleed als wereldkampioen op 15 maart 1971. Hij was 22 jaar en kwam uit Roeselare.

Regen

In de regen was Fabio Jakobsen de snelste. De Nederlandse kampioen won de spurt van het peloton. Jakobsen rijdt voor Deceuninck-Quick Step. Het bedrijf Deceuninck komt uit Roeselare. Daarom wilde die ploeg zeker winnen.

Naar huis

Er was ook goed nieuw voor wielrenners van drie andere ploegen. Die zaten tien dagen vast in een hotel in Abu Dhabi. Ook dat kwam door het corona-virus. Zondag kregen de renners het nieuws dat ze naar huis mochten.