Evenepoel laat fans dromen

sport - 31 08 2022
Remco Evenepoel in de Vuelta 2022

Wielrennen

Remco Evenepoel laat zijn fans dromen. De jonge Belg pakte de rode trui van de leider in de Ronde van Spanje. Kan hij op zijn 22 jaar al een grote ronde in het wielrennen winnen?

Evenepoel werd prof in 2019. Kenners noemen hem één van de grootste talenten ooit in zijn sport. Dat is opvallend. Want tot 2017 was Evenepoel nog een voetballer. Hij speelde zelfs enkele wedstrijden bij de jeugd van de Rode Duivels.

Bergop

Nu hoort hij bij de top in het wielrennen. Dat toont hij in de Ronde van Spanje of de Vuelta. In de eerste zware rit in de bergen sloeg Evenepoel toe. De winst in die rit was voor Jay Vine uit Australië. Maar Evenepoel klopte alle favorieten bergop. Hij werd tweede. Hij pakte ook de rode trui van de leider.

Tijdrit

In de volgende ritten toonde Evenepoel zich nog sterker. Zijn voorsprong op de tweede in de stand werd meer dan een minuut. Maandag kregen de renners een dag rust. Dinsdag (gisteren) volgde een tijdrit. Kon Evenepoel zijn trui van leider houden? Dat lees je op nieuws.wablieft.be.

Andere Belgen

Ook andere Belgen deden het goed in de koers. Cian Uijtdebroeks is nog maar 19 jaar. Hij won de Ronde van de Toekomst. Dat is een ronde van 11 ritten in Frankrijk. Wout van Aert won de wedstrijd Bretagne Classic. Die rit van 255 kilometer vond plaats in Frankrijk. Van Aert won een sprint met ongeveer 25 renners.