Club Brugge wint weer

sport - 28 01 2020
Brugge-Kortrijk

Meer spanning in eerste klasse

De leider in de eerste klasse speelde 2-2 gelijk tegen KV Kortrijk. Ook in de halve finale van de Beker van Belgiƫ speelde Club Brugge gelijk. Tegen Zulte Waregem werd het 1-1. Daarna volgde een 0-0 op het veld van Sporting Charleroi. Zondag won Club Brugge wel met 1-0 van Antwerp.

Ook de andere halve finale eindigde op 1-1. Die wedstrijd was tussen Antwerp en KV Kortrijk. Wie speelt er op 22 maart de finale? Dat zijn Antwerp en Club Brugge. Antwerp won donderdag met 0-1 van KV Kortrijk. Club Brugge haalde het woensdag met 1-2 van Zulte Waregem.

Voorsprong

In de eerste klasse werd de voorsprong van Club Brugge even kleiner. AA Gent blijft wel winnen. Die ploeg staan nu 9 punten achter. Club Brugge heeft 12 punten voorsprong op Antwerp.

Cercle

Anderlecht kan de eindronde play-off 1 nog altijd halen. De club uit Brussel voetbalde heel slecht tegen Cercle Brugge. Maar Anderlecht won wel met 1-2. Door het verlies lijkt Cercle Brugge nu zeker van de laatste plaats. Blijft dat zo? Dan gaat de club volgend seizoen naar 1B.

Rensenbrink

Ook voor Anderlecht was er triest nieuws. Ex-speler Robbie Rensenbrink overleed. Hij werd 72 jaar. Kenners van voetbal noemen Rensenbrink de beste voetballer die ooit voor Anderlecht speelde. De Nederlander voetbalde vooral in de jaren 1970. Hij won met Nederland zilver op de wereldkampioenschappen van 1974 en 1978.