Club Brugge is kampioen voetbal

sport - 16 05 2022
Club Brugge kampioen

Derde titel op rij

Club Brugge is de kampioen van België in het voetbal. Maandenlang stond Union op de eerste plaats. Maar vorige woensdag won Club Brugge met 1-0 van Union. Winst zondag bij Antwerp was goed voor de titel.

Union kreeg in Brugge alweer de beste kansen. Maar een doelpunt maken lukte ook deze keer niet. Club Brugge won met wat geluk. Bijna alle kenners waren zeker. De derde titel op rij sinds de jaren 1970 zou er komen.

Antwerp

Club Brugge startte slecht tegen Antwerp. De ploeg stond al snel 1-0 achter. Was er nog hoop voor Union? Nee, in de tweede helft maakte Club Brugge drie doelpunten. Na 1-3 mochten spelers en fans vieren.

Brussel

Union voetbalde zondag tegen Anderlecht. Wie was de beste club in Brussel? Voor de vierde keer dit seizoen won Union. Deze keer werd het 0-2. Zo is Union zeker van de tweede plaats. Het mag de voorronde spelen van de Champions League.

Europa

De derde plaats is voor Anderlecht. Antwerp eindigt op de vierde plaats. Beide ploegen mogen de voorronde spelen in de Conference League. Ook AA Gent haalt als winnaar van de Beker van België het Europees voetbal.

Hazard

In het buitenland was er goed nieuws voor Eden Hazard. De Rode Duivel mocht enkele minuten voetballen met Real Madrid. Hij stond lang niet op een veld door een blessure. Is hij fit genoeg voor de finale van de Champions League op 28 mei?