enkel voor abonnees

Belgian Cats naar de Olympische Spelen

sport - 12 02 2020
Belgian Cats
Foto: Belga / V. Lefour

De Belgian Cats mogen naar de Olympische Spelen. Die vinden deze zomer plaats in Tokio in Japan. De Cats plaatsten zich tijdens een tornooi in Oostende. Daar wonnen ze van Japan en Zweden.

De Belgian Cats mogen voor de eerste keer naar de Olympische Spelen. Het is al van 1952 geleden dat Belgische basketters naar de Spelen gaan. 

Verloren

De Cats moesten hun plaats op de Spelen proberen te pakken tijdens een tornooi in Oostende. Daar speelden ze tegen Canada, Japan en Zweden. Ze moesten zeker twee van hun drie wedstrijden winnen. In de eerste wedstrijd tegen Canada ging het mis. De Cats verloren die met 61-56.

Spannend

De wedstrijd tegen Japan was erg spannend. De Cats waren favoriet. Maar de Japanse vrouwen streden fel. Ze scoorden vooral veel driepunters. De Cats konden toch winnen. Het werd 92-84. De wedstrijd tegen Zweden zou alles beslissen. Ook die was heel spannend. De Cats plaatsten zich voor de Spelen met 43-61.

Droom komt uit

De grote ster bij de Belgen was opnieuw Emma Meesseman. Zij maakte in elke wedstrijd de meeste punten. Zo maakte ze haar eigen droom en die van kapitein Ann Wauters waar. Wauters is al 39 jaar. Dit is haar laatste jaar als speelster. Ze wilde wel nog heel graag naar de Olympische Spelen. Die wens komt nu uit. 

Uit