enkel voor abonnees

Belgen halen brons op 4 x 400 meter

sport - 10 10 2019
Belgian Tornadoes
Foto: Belga / D. Waem

Op de laatste dag van het wereldkampioenschap (WK) atletiek mochten Belgen feesten. De mannen van de 4 x 400 meter haalden brons. Nooit eerder haalden Belgen een medaille in de aflossing op een WK.

De Belgische ploeg in de 4 x 400 meter heeft de bijnaam ‘Belgian Tornados’. De ploeg bestaat nu uit Jonathan Sacoor, Robin Vanderbemden en de broers Kevin en Dylan Borlée. 

Finale

De Belgian Tornados haalden al 24 keer de finale op een groot tornooi atletiek. Ze stonden nu al voor de zesde keer op rij in de finale op het WK. Maar nooit eerder haalden ze een medaille op een WK. Dat lukte nu wel. De Belgen werden knap derde, na de Verenigde Staten en Jamaica. Ook de Belgische vrouwen haalden de finale in de 4 x 400 meter. Hanne Claes, Imke Vervaet, Paulien Couckuyt en Camille Laus werden vijfde.

Kritiek

Het WK atletiek vond dit jaar plaats in Doha, in Qatar. Er kwam veel kritiek op de organisatie. In Qatar is het erg warm. In het stadion was er airco. Maar lange wedstrijden zoals de marathon vonden buiten plaats. Veel atleten hadden het erg lastig. Er waren ook erg weinig mensen in het stadion. Grote doeken met reclame bedekten lege plaatsen. Heel veel

Uit