enkel voor abonnees

Gezien: 'Grind' van Kommil Foo

mening - 12 03 2023
Kommil Foo
Foto: M. Goessens

De broers Raf en Mich Walschaerts vormen de groep Kommil Foo. Hun nieuwste voorstelling heet ‘Grind’. Muziek, theater en humor komen weer prachtig samen. In ‘Grind’ gaan de broers op zoek naar het verleden van hun familie.

De première is de eerste echte opvoering. Voor ‘Grind’ komt die er pas op 28 april in Brussel. Toch kon je de voorstelling al zien. Kommil Foo speelde ‘Grind’ om te oefenen. Ik was erbij in een kleine zaal in Borgerhout.
In ‘Grind’ vertellen de broers hoe ze door Borgerhout wandelen. Het hoort echt bij de voorstelling. Plots gaan ze een huis binnen. Daar komen ze hun vader als kind tegen. ‘Grind’ lijkt wel een reis in het verleden.
Was vroeger alles beter? Of net niet? De verhalen die je als kind op een feest hoorde. Waren die om te lachen of om te huilen? Het zijn vragen die je zelf stelt. ‘Grind’ is ook een zoektocht naar liefde en troost. Voor de zoveelste keer bracht Kommil Foo een voorstelling met klasse. Wees snel voor kaartjes. Vele voorstellingen zijn al uitverkocht.

www.kommilfoo.be

Uit
4 sterren recensie
Uit
Mening Dominique
Uit
Top
67-33
Uit