enkel voor abonnees

Tip: Lezen over geluk

leuk - 13 03 2023
'Een panda voor mijn verjaardag'

De Jeugdboekenmaand is weer bezig. Dit jaar gaat die over geluk. Wat maakt jou gelukkig? Daarvoor moet je niet alleen naar de bib in jouw buurt. Je kan ook prijzen winnen op de website www.jeugdboekenmaand.be.

Van welk boek word jij gelukkig? Daarvan mag je een foto of een filmpje opsturen. Naar de site kan je ook een digitale postkaart sturen. Wat is jouw tip voor een geluksboek? Een jonge lezer kan dat boek winnen.

Ook Awel doet mee. Naar Awel kan je bellen als je problemen hebt. Bel je deze maand naar hun nummer 102? Dan hoor je gedichten. De teksten zijn niet druk en saai of onnodig vrolijk. Het zijn gedichten voor iedereen die zorg nodig heeft. Bill Barberis en Barbara Rottiers zijn peter en meter van de actie. Zij lezen de gedichten voor.

Op de site staan al tips. Zoals het boek ‘Een panda voor mijn verjaardag’ van Sarah Horne. Dat lees je het liefst als je jonger bent dan 12 jaar. Cas krijgt een vreemd geschenk voor zijn verjaardag. Staat er nu een echte panda voor zijn deur?
 

Tips: jeugdboekenmaand.be/boekentips

Uit

 

20 wegen naar geluk

Het thema van de Jeugdboekenmaand is ‘geluk’. Maar boeken over geluk zijn er natuurlijk niet alleen voor de jeugd. Denk bijvoorbeeld aan het Wablieft-boek '20 wegen naar geluk' van Leo Bormans. Dat is ook voor volwassenen.

‘20 wegen naar geluk’ is een doeboek in duidelijke taal. Leo Bormans geeft 20 eenvoudige manieren om te werken aan je geluk. Er zijn voorbeelden en oefeningen. Je leest meer dan 100 tips. Daarmee kan je elke dag bouwen aan je eigen weg naar geluk. Dat kan je alleen doen of samen met andere mensen. 

‘20 wegen naar geluk’ kost 8,50 euro. Bestel het op www.wablieft.be/boeken

Aan
20 wegen naar geluk
Uit
Top
50-50
Uit