enkel voor abonnees

280.000 Vlamingen krijgen derde prik tegen corona

corona - 06 09 2021
een man krijgt een prik tegen corona
Foto: Belga / N. Maeterlinck

De cijfers over corona blijven al enkele weken ongeveer gelijk. Nog steeds raken elke dag ruim 2.000 mensen besmet met het virus. Ruim 280.000 Vlamingen krijgen ook een derde prik met een vaccin. 

In de ziekenhuizen liggen nu bijna 700 mensen met corona. Van hen hebben ongeveer 200 mensen zware zorgen nodig. Elke dag sterven ongeveer vijf mensen aan corona.

 

Verschillen

Sinds 1 september zijn er veel minder regels. Dat komt omdat veel Belgen al beschermd zijn door een vaccin. Van alle Belgen is 70% volledig gevaccineerd. Er zijn wel grote verschillen tussen de delen van ons land. In Wallonië en Vlaanderen kregen 80% en 90% van de inwoners twee prikken. In Brussel lieten maar 6 op de 10 mensen zich vaccineren.

 

Derde prik

De grote centra voor vaccinatie sluiten op 15 oktober. Tot die tijd gaan mensen nog vooral om hun tweede prik. Wie nog geen vaccin kreeg, kan dat nog altijd vragen. Je kan daarvoor zelf een afspraak maken bij het centrum. In Vlaanderen krijgen ongeveer 280.000 mensen ook een derde prik. Het gaat om mensen met een heel zwakke gezondheid. De derde prik moet hen nog beter beschermen tegen corona.

 

Huisdokter

Ook na 15 oktober kan je nog altijd een vaccin tegen corona krijgen. Denk maar aan jongeren die pas nadien 12 jaar worden. Of mensen die eerst geen vaccin wilden, en zich toch nog bedenken. Voor een vaccin moet je dan bij je huisdokter zijn.

Uit