enkel voor abonnees

De toekomst is vrouwelijk

blog - 15 11 2021
De eerste vrouwelijke president van Indonesië
Foto: Belga-EPA / MADE NAGI

Toen ik klein was, zei mijn vader dat vrouwen in de toekomst de macht zouden hebben. En hij zei dat ik één van die vrouwen kon zijn. Zeker na het volgen van het beste onderwijs. Want onderwijs is de sleutel om een succes te worden.

Hij gaf veel voorbeelden van vrouwen met succes. Zoals de eerste vrouwelijke president van Indonesië in 2001. Hij zag hoe de wereld vrouwen nieuwe kansen gaf. Als meisje dacht ik dat ik patissier-chef wilde worden. Die chef maakt gebakjes. Maar hij zei: “Jouw plaats is niet in de keuken.” Bij mijn ouders thuis doet de hulp alles in het huishouden. Toch heb ik daar wel leren koken en bakken.

Mijn vader vindt dat vrouwen een rol moeten hebben buiten het huis. Bijvoorbeeld in rechten, politiek of sociale zaken. Mijn vader zag een grotere rol voor zijn dochter. Een rol waarin ik een betekenis zou hebben voor de samenleving. Een ander voorbeeld dat hij gaf is mijn moeder. Ik ben heel dankbaar voor de opvoeding die mijn papa me gaf. Ik geloof dat de wereld meer mannen zoals mijn vader nodig heeft.

Uit
Adin
Uit
Top
67-33
Uit