enkel voor abonnees

De mooiste job van de wereld

blog - 20 11 2023
een klas
Foto: Jeswin Thomas via Pexels

Ik ben leraar Nederlands aan volwassenen. Dat is de mooiste job van de wereld! Prachtige mensen, uit prachtige verre landen, komen elke dag naar mijn klas. En ik mag ze van alles leren: Hoe je even praat met de buurvrouw. Of hoe je de trein neemt naar een andere stad. 

Ik zorg goed voor mijn cursisten. Dat vind ik heel belangrijk. Iedereen is anders, en het leven is anders voor iedereen. Iedereen hoort erbij. En iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Is Hanan boos? Dan luisteren we samen waarom. Mist Ikramudin zijn moeder? Dan kijken we naar foto’s van toen hij nog bij zijn moeder was. 

Weinig mensen weten dit, maar mijn cursisten zorgen ook voor mij. Vaak word ik slechtgezind wakker. Met donkere wolken in mijn hoofd. Ik zie dan alleen nog maar problemen. Lesgeven? Daar heb ik totaal geen zin in.

Na mijn les ziet de wereld er helemaal anders uit. Mijn problemen zijn er nog wel, maar ze voelen minder zwaar. Alsof de donkere wolken opzij geblazen zijn. Op de trein naar huis denk ik: Wat een geluk toch dat ik de mooiste job van de wereld heb!

 

Bert

Uit
Uit
Bert
Bert
Uit
Top
67-33
Uit