enkel voor abonnees

De eerste blog van Katrien!

blog - 27 02 2023
hersenen
hersenen - Foto: Milad Fakurian - Unsplash
Katrien blogt
Uit

Dag lezer

Mijn collega Lynn vertelde al dat ik haar blog overneem. Een nieuw gezicht dus, in jouw krant. Om de twee weken vertel ik over wat mij bezighoudt. Zoals dit, bijvoorbeeld.
 

Een tijdje geleden las ik een artikel over hersenen. Hoe houd je ze fit? Hoe bescherm je jezelf tegen ziektes zoals dementie en depressie? In het artikel stonden verschillende tips. Gezond eten, genoeg slapen en regelmatig bewegen. Dat helpt om je hersenen gezond te houden. Regelmatig ontspannen is ook belangrijk, want stress maakt schade in ons hoofd. 
 

Je kan je hersenen ook uitdagen. Leer gitaar spelen of leer een nieuw kaartspel. Ga je op vakantie naar Spanje? Leer dan wat woordjes Spaans. Dat is een goede oefening voor je hersenen. 
 

Sociaal contact, dat stond ook bij de tips. Een babbeltje in de winkel, wandelen met je zus, even bellen met een vriend. Je hersenen knappen ervan op. Al helemaal wanneer je contact hebt met nieuwe mensen. Dan maak je een flinke voorraad nieuwe hersencellen, las ik.
 

Jij hebt vandaag iemand nieuw leren kennen, mij. En dat is goed voor jouw hersenen. Graag gedaan! 

 

Katrien

Uit