enkel voor abonnees

1.500 mensen verliezen werk bij Swissport

binnenland - 11 06 2020
Swissport aan het werk met koffers bij een vliegtuig
Foto: Jason Goh via Pixabay

De corona-crisis maakt grote schade op de luchthaven van Zaventem. Al maanden zijn er amper vluchten. Nu sluit het bedrijf Swissport er zijn diensten. Dat zorgt voor 1.500 ontslagen.

 

Swissport handelt vluchten af op een luchthaven. Haar werknemers laden en lossen koffers. Ze verwerken de tickets van de reizigers. Ze bedienen sluizen en voertuigen bij de vliegtuigen.

 

Door corona

Swissport op Zaventem is bankroet. Het kan zijn schulden en kosten niet meer betalen. Dat komt door de corona-crisis. Sinds half maart verdiende het bedrijf weinig geld. Want er waren amper vluchten.

 

Er is meer

Op de luchthaven werken twee bedrijven die vluchten afhandelen. Dat moet zo volgens de wet. De bedrijven zijn Swissport en Aviapartner. Beide bedrijven voerden de voorbije jaren een harde strijd om klanten. Dat zijn de bedrijven met vliegtuigen. Dus werkten ze steeds goedkoper. Swissport zegt dat het zo geen winst meer kon maken.

 

Werkloos

Bij Swissport verliezen 1.500 mensen hun werk. Swissport werkte voor de vluchten van Brussels Airlines. Kunnen die nog vertrekken? Neemt Aviapartner het werk over? Voorlopig is veel nog onduidelijk.

Uit