Rijke teksten voor O(K)AN

wablieftvriendenvoorhetlezen_klein
Uit

De OKAN-teksten staan online

Met het project 'Rijke teksten voor OKAN' breidt Wablieft in één klap het aantal geschikte leesteksten voor jongeren in OKAN-klassen uit met meer dan 50 verhalen en gedichten. Al die rijke teksten vind je op deze website. Je kan ze elk apart gratis downloaden. 

Bij elke tekst hoort ook een lesfiche. Die ontwikkelden we in samenwerking met het Centrum voor Taal en Onderwijs van de Universiteit Leuven, onderwijsspecialisten van de Odisee-hogeschool en een groep enthousiaste en geëngageerde (OKAN-)leerkrachten. Ook die lesfiches vind je op deze website en kan je downloaden. 

Ga naar de teksten en lesfiches

 

Na de OKAN-studiedag van Wablieft: nieuws, presentaties en foto's

Op 1 december 2023 hield Wablieft een studiedag om het project 'Rijke teksten voor OKAN' voor te stellen. Bijna 200 enthousiaste deelnemers waren erbij. Voor hen en voor wie er helaas niet bij kon zijn, verzamelden we de presentaties van de sprekers, even lager op deze pagina.

Vanaf vrijdag 15 december plaatsen we alle teksten en het beschikbare lesmateriaal online op deze pagina. 

Voor alle Vlaamse OKAN-scholen staan mooie boekenpakketten klaar. December is niet de handigste maand om pakketten naar scholen te sturen door examens, de kerstvakantie en extra drukte bij de post door de vele pakjes voor eindejaar. Daarom verzenden we de boekenpakketten na de kerstvakantie. Dan komen ze vast allemaal zonder problemen aan.  

 

Uit

 

Enkele sfeerbeelden:

 

Uit
Wablieft OKAN_studiedag 11.JPG
Uit
Wablieft OKAN_studiedag 21.JPG
Uit
Wablieft OKAN_studiedag 19.JPG
Uit
Wablieft OKAN_studiedag 15.JPG
Uit
Wablieft OKAN_studiedag 17.JPG
Uit
Wablieft OKAN_studiedag 4.JPG
Uit
Wablieft OKAN_studiedag 5.JPG
Uit
Wablieft OKAN_studiedag 18.JPG
Uit
Wablieft OKAN_studiedag 12.JPG
Uit
Wablieft OKAN_studiedag 25.JPG
Uit
Top
50-50
Uit

Wablieft krijgt voor dit project steun van het departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse overheid, het het kader van het Leesoffensief.

 

Uit