Uitkijken naar een nieuwe winnaarWat hebben Frank Deboosere, Goedele Liekens en het Red Star Line Museum gemeen? Ze wonnen allemaal ooit de Wablieft-prijs voor duidelijke taal. Wie kan de prijs winnen? Dat zijn personen, organisaties of projecten die heldere taal gebruiken. 

 

Frank Deboosere won daarom in 1997 de allereerste Wablieft-prijs. Een ander voorbeeld van een winnaar is Goedele Liekens. Zij kreeg de prijs in 2003. En het Red Star Line Museum viel Wablieft op in 2014.

 

Wist je dat we al 25 Wablieft-prijzen uitgereikt hebben? Binnenkort reiken we de 26ste prijs uit. Dat doen we met een feest op de avond van dinsdag 5 december. Met muziek, humor en een lekker drankje. En natuurlijk met een nieuwe winnaar.

 

Wie wint de Wablieft-prijs van 2023? Ken jij iets of iemand die heerlijk heldere taal gebruikt? Laat het ons weten! Want mogelijk kennen wij die nog niet. Stuur een e-mail naar feest@wablieft.be. Geef ons de naam van de persoon, de organisatie of het project. Vertel ook waar we die kunnen zien, horen of lezen. Eind dit jaar kiezen Wablieft en een jury de winnaar. Wij kijken er al naar uit!

Uit
Frank Deboosere, Goedele Liekens en Red Star Line Museum
Aan
Wablieft prijs
Uit