Steven Van Gucht wint Wablieft-prijs 2020

“Duidelijk taalgebruik is heel belangrijk, zeker tijdens een pandemie, want die treft iedereen”

Uit
Steven Van Gucht met bloemen en een kader
Foto: Tumultimedia
Uit

De Wablieft-prijs gaat dit jaar naar viroloog Steven Van Gucht. Met deze prijs bekroont Wablieft elk jaar een persoon of organisatie die duidelijke taal gebruikt of die anderen aanspoort om dat te doen. Van Gucht kreeg deze erkenning voor zijn heldere uitleg over de coronacrisis. Wablieft overhandigde de prijs bij de viroloog thuis.

Drie kandidaten maakten kans om de prijs te winnen: het Radio 2-programma ‘De inspecteur’ met Sven Pichal, de website ‘De Welzijnswijzer’ van de stad Roeselare, en Steven Van Gucht, viroloog en woordvoerder van Sciensano.

Duidelijke communicatie kan levens redden

Volgens Wablieft communiceert Steven Van Gucht altijd laagdrempelig, zonder nuance te verliezen. Zijn stem en gezicht stralen vertrouwen uit. Van Gucht blijft altijd begripvol en rustig. Hij geeft het gevoel dat we samen dit virus kunnen overwinnen. Hij brengt alleen feiten en informatie die van belang zijn voor de burgers.

Corona heeft een gigantische impact op ons dagelijks leven en onze maatschappij. Heldere communicatie is daarbij broodnodig. Ze kan zelfs levens redden.
 

Uitreiking bij de winnaar thuis

De Wablieft-prijs wordt elk jaar uitgereikt op een evenement met publiek. Dit jaar was dit niet mogelijk. Daarom ging Wablieft langs bij de winnaar en maakte daar een filmpje van. Zo wordt het belang van duidelijke taal toch in de verf gezet.

Steven Van Gucht duidde tijdens de uitreiking op het belang van heldere communicatie tijdens een pandemie. Hij vond het een eer om de prijs voor duidelijke taal te ontvangen. Een mooie waardering voor zijn werk van de voorbije maanden, volgens de viroloog. 

 

Uit
Uit
in samenwerking met basiseducatie
Uit
met de steun van
Uit