Project: 'Neem een start met Wablieft'

DOEL

Met dit project willen we anderstaligen stimuleren om Nederlands te lezen. We laten ze kennismaken met onze taal op een aangename, ontspannen manier. Als ze meer plezier hebben in lezen, zal ook hun taalkennis verbeteren. 

Bovendien blijven ze op de hoogte van wat er gebeurt in ons land en in de wereld. De actualiteit opvolgen is belangrijk voor een volwassene om te kunnen deelnemen aan de samenleving.

AANPAK

We hebben zes locaties bepaald in de vestigingen van onze partners. Daar komen vaak anderstaligen langs, voor een les Nederlands of voor hun inburgeringstraject. Op deze zes locaties zullen ze een jaar lang gratis Wablieft-Start vinden. Elke twee weken kunnen ze dan een nieuwe krant vol nieuws meenemen. Zo bereiken we zoveel mogelijk anderstaligen bij onze partners. Op sommige locaties zullen lesgevers Wablieft Start ook gebruiken tijdens de lessen Nederlands. Zo verzekeren we dat de kranten bij de juiste mensen terechtkomen.

PARTNERS

Dit project gebeurt in samenwerking met het Agentschap voor Integratie en Inburgering Atlas in Antwerpen, het Centrum voor Basiseducatie Brugge-Oostende-Westhoek en dat van Kortijk-Roeselare. Deze partners werken dagelijks met anderstalige cursisten.

Wablieft is deel van Vocvo, het Vlaams ondersteuningscentrum voor volwassenenonderwijs.

BELONINGEN

Geef je 50 euro of meer? Dan krijg je het nieuwe Wablieft-boek 'Theo en de mussen'! Stuur dan je postadres naar lynn.claerhout@wablieft.be (enkel voor adressen in België).

MEER INFO

Via Gofundme kan je ons project alleen steunen met een kredietkaart. Steun je graag met een gewone overschrijving? Dan kan je je gift ook rechtstreeks storten op rekeningnummer BE53 5230 8101 2253 van Wablieft met als mededeling NEEM EEN START MET WABLIEFT.

Wil je meer info over ons project? 
Stuur een mail naar lynn.claerhout@wablieft.be of bel naar 0495 41 50 82.

Uit
Top
67-33
Uit