Lieven Scheire wint Wablieft-prijs 2018

Helaas kon de winnaar zelf niet aanwezig zijn op de uitreiking. Hij stuurde daarom een filmpje waarin hij Wablieft bedankte voor de prijs. Dat werd afgespeeld voor een publiek van 120 gasten. Onder hen was Pieter Embrechts. Die zorgde voor het muzikale gedeelte van de avond.

Wetenschap in heldere taal

Lieven Scheire is onder meer presentator op tv en radio. Hij geeft heldere uitleg over de wonderen van de natuur. Bijvoorbeeld in het tv-programma ‘Team Scheire’ en de podcast ‘Nerdland’. Lieven laat weten dat hij het een eer vindt om de Wablieft-prijs te krijgen. “Zeker als ik zie wie de prijs voor mij won.” Vorige winnaars waren Chris De Nijs, Jill Peeters, Dimitri Leue, Vincent Kompany, Goedele Liekens en nog vele anderen.

Justitie en onderwijs

Een andere finalist was ‘Kruid’, een project van de Hoge Raad voor de Justitie. De Raad wil juristen hiermee stimuleren om altijd heldere taal te gebruiken. Het project deelt de tweede plaats met heel wat mensen. Dat zijn alle docenten en lesgevers die klare taal onderwijzen. Zij leren hun cursisten hoe ze duidelijk kunnen communiceren. Dat gebeurt zowel binnen als buiten het vak Nederlands.

 

De Wablieft-prijs van 2018 werd mee mogelijk gemaakt door het Netwerk Basiseducatie. Dat bestaat uit 13 Centra voor Basiseducatie in Vlaanderen en Brussel. Zij willen geletterdheid verhogen met onderwijs en vormingen. De centra bereiken laaggeletterde volwassenen. Deze cursisten hoeven niet per se Nederlandstalig onderwijs gevolgd te hebben. De centra verbeteren de vaardigheden van de cursisten op vlak van taal, wiskunde, ICT en de maatschappij. Meer info: www.basiseducatie.be

 

(Foto Lieven Scheire door J. Joossen)

Uit
Lieven Scheire
J Joossen
Uit
Top
67-33
Uit