Kandidaten Wablieft-prijs zijn bekend

Kandidaten Wablieft-prijs 2019
Uit

Ook dit jaar maken drie kandidaten kans op de Wablieft-prijs. Die prijs bekroont elk jaar een persoon of organisatie die duidelijke taal gebruikt of anderen aanspoort om dat te doen. Hieronder vind je de drie kandidaten voor de Wablieft-prijs van 2019.

David Troch

Letterkunstenaar David Troch schrijft verhalen en poëzie. Hij maakt bijvoorbeeld gedichten met woorden van één lettergreep. Zo schreef hij al meer dan 70 toegankelijke gedichten. Hij leert ook anderen verhalen te schrijven.

De Vlaamse PhD Cup

Academische taal is vaak ingewikkeld. Daarom is er de Vlaamse PhD Cup. Die laat jonge wetenschappers hun werk voorstellen in eenvoudige taal. De onderzoekers maken hun resultaten dus duidelijk voor iedereen. Zo kan ook het grote publiek het belang ervan inzien.

Ine Van Wymersch

Ook de taal in de rechtbank is voor veel mensen moeilijk. Ine Van Wymersch wil dat veranderen in haar nieuwe functie. Ze is nu procureur des Konings bij het parket Halle-Vilvoorde. Voordien was ze jarenlang openbaar aanklager en woordvoerder van het parket van Brussel.

 

De Wablieft-prijs wordt uitgereikt op dinsdagavond 10 december in de bibliotheek Het Predikheren in Mechelen. Komiek Nigel Williams zorgt eerst voor een unieke show. De toegang is gratis. Schrijf je nu in want de plaatsen zijn beperkt!

Uit
Logo's
Uit