Gaat je kind naar de middelbare school? Kies voor een goede schooltas!

Wanneer je kind voor het eerst naar de middelbare school gaat, dan is dit natuurlijk voor zowel je kind, als de ouders allemaal ontzettend spannend. Omdat het natuurlijk iets anders is dan wat je op de basisschool gewend was, is het belangrijk om je kind hier goed op voor te bereiden. Eén van de zaken die hierbij horen, is het kopen van een goede schooltas. Een tas die niet alleen mooi is, maar vooral ook praktisch. De kosten voor een goede tas zijn immers flink. Het is daarom dus ook belangrijk te kiezen voor een goede tas, waar ze de komende jaren mee vooruit kunnen. Omdat het heel logisch is dat het voor ouders soms een flinke uitdaging kan zijn, hebben we een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen bij het uitzoeken van een geschikte schooltas.

 

Hoeveel boeken hebben ze?

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat het aantal boeken dat ze op school gebruiken minder wordt. In plaats daarvan wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een laptop. Los van het feit dat je natuurlijk ook je laptop veilig moet kunnen meenemen, scheelt het een hele hoop dat de stapel boeken die we vroeger wel hadden, vandaag de dag tot het verleden behoren. Omdat er bij bepaalde lessen nog wel theorie vanuit een boek wordt gegeven, is het handig te kiezen voor een tas waarin zowel de boeken, als de laptop kan worden meegenomen. Ook handig, is om te kiezen voor een tas die ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan een dagje weg of een weekend logeren. Hoe handig is het dat niet alleen de kleren er dan in kunnen, maar er ook een apart vakje is voor een toilettas dames?

 

De juiste pasvorm

De pasvorm voor een nieuwe schooltas is van groot belang. Deze tas dragen ze toch minimaal 5 keer per week en ook meerdere uren per dag. Vooral wanneer ze ook een eindje moeten reizen voordat ze op school zijn, is het verstandig te kiezen voor een tas met een goede pasvorm. Tassen die bekend staan om hun goede en vooral ook stevige pasvorm dat is een eastpak rugzak. Deze mogen dan misschien wel iets duurder zijn in aanschaf, maar daar krijg je dan ook een heleboel comfort voor terug. En laat dat nu net iets zijn wat ontzettend belangrijk is voor een kind die nog in de groei zit of met de fiets naar school gaat en de tas dus flink wat kilometers op de rug moet dragen.

 

De kosten van een tas

Onvermijdelijk zijn natuurlijk de kosten voor een nieuwe tas. Het maakt daarbij niet uit of je nu kiest voor een rugtas of dat je gaat voor een schoudertas. Wel is het belangrijk na te denken over de kwaliteit van de tas. Aangezien ze er dagelijks gebruik van maken en puber natuurlijk niet altijd even zuinig zijn met hun spullen, is het de keuze aan de ouders zelf of ze kiezen voor een dure tas of dat ze het toch liever bij een wat voordeliger exemplaar houden. Het is daarom dus ook een afweging die alleen jij als ouder kunt maken.

Uit