De juiste BH vinden doe je zo

Het dragen van een goede BH is natuurlijk essentieel vanuit meerdere perspectieven. Allereerst is het van belang dat je je borsten op de juiste manier ondersteunt. Dit geldt niet alleen voor het dragen van een sport bh tijdens het sporten, maar natuurlijk ook voor een normale BH voor tijdens het dagelijks leven. Omdat het dragen van een BH zo belangrijk is, zou je verwachten dat een groot deel van de vrouwen wel weet hoe ze de juiste BH weten te vinden. Toch blijkt dit in de praktijk niet (altijd) het geval. Wat je namelijk ziet, is dat ruim de helft van de vrouwen een verkeerde maat BH draagt, met alle gevolgen van dien. Dus wil jij zeker weten dat je de juiste BH draagt, lees dan snel verder voor een aantal praktische tips.

 

Het belang van een goede BH

Een goede BH is erg belangrijk voor een vrouw. Een goede BH biedt ondersteuning en comfort en voorkomt ongemakkelijke schuifbewegingen. Het dragen van een goede BH kan ook bijdragen aan het voorkomen van rugpijn, vermoeide schouders en nekpijn. Het kan ook bijdragen aan een mooiere, jeugdige uitstraling, omdat het de houding verbeterd. Een goede BH voorkomt ook schade aan de tepels en zorgt ervoor dat de borsten mooi in vorm blijven.

 

De juiste maat

Het vinden van de juiste maat BH kan best een uitdaging zijn. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor een goede ondersteuning. De beste manier om de juiste maat te krijgen is door een professionele fitting bij een gekwalificeerde lingeriewinkel. Een goede verkoper kan je helpen de juiste maat te kiezen. Als een professionele fitting niet mogelijk is, kun je ook een maattabel gebruiken om je maat te bepalen, maar het is belangrijk dat je je eigen metingen neemt om een ​​meer nauwkeurige maat te krijgen.

 

De juiste pasvorm

Net als dat het dragen van een sportlegging alleen prettig is wanneer deze de juiste pasvorm heeft, geldt dat voor een BH natuurlijk ook. Het is belangrijk om de juiste pasvorm van een BH te kiezen om optimale ondersteuning te bieden. Om de juiste pasvorm te kiezen, is het belangrijk om te weten hoe je je maat bepaalt. Om je maat te bepalen, moet je je borstomtrek meten door een tape van je borstkas naar je rug te trekken. Merk de maat op waar de tape de borsten het meest omvat. De rugmaat wordt bepaald door de maat te meten waar de tape de heupen de meeste omvat. Om de juiste pasvorm te kiezen, moet je ook je borstvorm kennen. Als je een kleine borst hebt, zoek dan naar een BH die meer ondersteuning biedt, zoals een push-up of een balconnet-model. Als je een grote borst hebt, zoek dan naar een model met extra ondersteuning. Dit geldt overigens ook voor een sport bh. Waar je prima een wat te grote maium regenjas kunt dragen om toch droog te kunnen blijven, is dit met een bh natuurlijk voor de juiste ondersteuning niet handig om te doen.

Uit