Proef van de nieuwe Wablieft-boeken

Door Farida Barki
03/10/2012 om 09:00

Proef van de nieuwe Wablieft-boeken

De vier nieuwe Wablieft-boeken zijn volop in de maak. Op vrijdag 14 december stellen we ze voor in de bibliotheek van Haacht. Nu al benieuwd naar de Wablieft-boeken van Saskia De Coster, Chika Unigwe, Bart Vercauteren en Goedele Liekens? Lees snel de korte inhoud van de boeken!

  • Saskia De Coster schreef ‘Zusjes’: De tweeling Anna en Lize reist de wereld rond. De zusjes stelen om te leven. In een gestolen dikke portemonnee vinden ze kaartjes met droge bloemen erop. Die vreemde inhoud betekent het begin van een erg spannende week. Zullen de zussen het overleven?

 

  • Goedele Liekens schreef ‘Sterke vrouwen overal’. Goedele Liekens is ambassadrice voor de Verenigde Naties. Ze reisde naar kleine dorpen, hoge bergen en vuile wijken in de hele wereld. Ze ontmoette er prachtige vrouwen. Die vrouwen vertelden hun verhaal aan haar. Die verhalen verzamelde Goedele in een boek.

 

  • Bart Vercauteren schreef ‘Liefste kinderen’. De vader van Waldo Peters verdwijnt plots. Waldo is dan nog een kind. Als volwassen man gaat Waldo op zoek naar zijn vader. Waarom verdween hij? Waldo graaft in het verleden van zijn familie en zijn dorp. De zoektocht legt oude geheimen bloot. Niet iedereen wil dat die geheimen naar boven komen.

 

  • Chika Unigwe schreef ‘De smaak van sneeuw’. Chika Unigwe schreef vier verhalen over vluchtelingen uit Nigeria. Ze proberen te ontsnappen aan ellende. Ze zoeken hun geluk in België. Dat blijkt niet altijd even gemakkelijk.