Neem een Start met Wablieft

Door lynn.claerhout@wablieft.be
03/06/2019 om 10:45

Wablieft startte in juni 2019 het project 'Neem een Start met Wablieft'. Steun ons project via Gofundme! Met elke 25 euro die je geeft, kunnen wij een anderstalige een jaar lang elke uitgave van Wablieft Start geven. 

Doel

Met dit project willen we anderstaligen stimuleren om Nederlands te lezen. We laten ze kennismaken met onze taal op een aangename, ontspannen manier. Als ze meer plezier hebben in lezen, zal ook hun taalkennis verbeteren. 

Bovendien blijven ze op de hoogte van wat er gebeurt in ons land en in de wereld. De actualiteit opvolgen is belangrijk voor een volwassene om te kunnen deelnemen aan de samenleving.

Aanpak

We hebben zes locaties bepaald bij onze partners. Daar komen vaak anderstaligen langs, voor een les Nederlands of voor hun inburgeringstraject. Op deze zes locaties zullen ze een jaar lang gratis Wablieft-Start vinden. Elke twee weken kunnen ze dan een nieuwe krant vol nieuws meenemen. Zo bereiken we zoveel mogelijk anderstaligen bij onze partners.

Op sommige locaties zullen lesgevers Wablieft Start ook gebruiken tijdens de lessen Nederlands. Zo verzekeren we dat de kranten bij de juiste mensen terechtkomen.

Lees meer over dit project op deze pagina.