Hoe duidelijk is je website?

Door Farida Barki
13/12/2010 om 14:45

Hoe duidelijk is je website?

Bijna elke organisatie heeft een website, maar hoe efficiënt is die? EuraSurf vzw creëerde het project WebRevisor. Wablieft sprong mee op de boot.

Webrevisor werd plechtig voorgesteld op 7 december. Tegen betaling van een beperkte som kan elke organisatie, school, overheidsdienst … de eigen website laten doorlichten op verschillende aspecten.

Is je website juridisch correct? Is hij toegankelijk voor slechtzienden? Is je website veilig, of kan hij zomaar gehackt worden? En zo ja, met welke gegevens (van klanten, bijvoorbeeld) kunnen hackers aan de haal gaan? Welke (financiële) consequenties kan dit hebben? Een belangrijk aspect van de doorlichting is de taal: is de taal op de website toegankelijk voor een breed publiek van lezers?

Voor dat laatste aspect klopte EuraSurf aan bij Wablieft. Wablieft leest je website na op duidelijke taal. Aan de hand van een korte checklist geeft Wablieft een score op vijf. Krijg je een vijf? Proficiat, je website is een voorbeeld! Heb je score één, dan is er werk aan de winkel.

Wil je je website laten doorlichten? Op www.webrevisor.eu vind je meer info.