Geletterde mensen

Door Ruud Meert
06/11/2012 om 12:10

Geletterde mensen

Op vrijdag 14 december 2012 organiseren Wablieft, LOCUS en de Federatie Basiseducatie 'Geletterde mensen'. Op deze dag draait alles rond samenwerking tussen lesgevers uit basiseducatie en het volwassenenonderwijs en medewerkers van bibliotheken. Lesgevers en bibmedewerkers wisselen hun ervaringen uit met de deelnemers. De plaastsen zijn beperkt. Schrijf je nu snel in.

De uitwisseldag vindt plaats in het gezamenlijke gebouw van Open School en de bibliotheek in Haacht. Deelnemers kunnen hun ervaringen en kennis delen aan drie praktijktafels. Enkele collega's geven een voorzet. Alle info vind je op deze pagina.

Bibliotheken en basiseducatie delen eenzelfde missie: ‘geletterde’ mensen. De bib wil er zijn voor iedereen. Ook voor de 1 op 7 volwassen Vlamingen die onvoldoende (informatie)vaardigheden hebben om vooruit te komen in het leven. Makkelijker gezegd dan gedaan ... Maar dan klikt het plots met de juiste partner of kan je inspelen op een kans die zich aanbiedt. Kansen in samenwerking  zien en grijpen, daar gaat het om tijdens deze uitwisseling.