enkel voor abonnees

Vlaams seizoen van wielrennen is gestart

sport - 02 03 2021
Van der Poel
Foto: Belga / L. Claessen

Van der Poel maakt al indruk

Vorig weekend begonnen de wielrenners aan het seizoen in Vlaanderen. Zaterdag reden de renners de Omloop Het Nieuwsblad. Zondag was er Kuurne-Brussel-Kuurne. Mathieu van der Poel zorgde alweer voor een stunt.



De opener van het seizoen heette vroeger de Omloop Het Volk. De krant ‘Het Volk’ bestaat niet meer. Daarom is de sponsor nu een andere krant. Even was de naam ook Gent-Gent. Maar de wedstrijd komt niet meer in deze stad. Nu rijden de renners waar vroeger de Ronde van Vlaanderen was.



Muur

Er is de beroemde Muur van Geraardsbergen en de Bosberg aan het einde. Op die steile hellingen kon niemand ontsnappen. Ook een vlucht van wereldkampioen Julian Alaphilippe bleef niet duren. Een grote groep sprintte in Ninove om de winst. De Italiaan Davide Ballerini haalde het in die spurt.



Wereldkampioen

Aan Kuurne-Brussel-Kuurne nam Mathieu van der Poel deel. Hij reed op de Kanarieberg in Ronse weg van een grote groep. De aankomst was nog 80 kilometer ver. De Nederlander bleef met een kleine groep voorop tot net voor de aankomst. Hij haalde het net niet. De Deen Mads Pedersen was de snelste.



Publiek

Fans van wielrennen kijken al naar april. Kan Parijs-Roubaix op 11 april doorgaan? In Noord-Frankrijk zijn er weer veel besmettingen door corona. De Ronde van Vlaanderen is op 4 april zonder publiek.

Uit