enkel voor abonnees

Van Aert warmt zich op

sport - 26 02 2024
Wout Van Aert
Foto: Belga / J. Jacobs

Voor het eerst won Wout van Aert de koers Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat is een goed begin van zijn seizoen van wielrennen op de weg. Want hij heeft een groter doel.

Vorig weekend was een feest voor de Belgische wielerfans. Op zaterdag was er eerst de koers Omloop Het Nieuwsblad. Zondag volgde dan Kuurne-Brussel-Kuurne. 
 

Omloop

De Omloop was een spannende koers. Maar de ploeg Visma-Lease a Bike was er vooraan altijd bij. Dat is de ploeg van Wout van Aert. Uiteindelijk won ploegmaat Jan Tratnik. Bij de vrouwen faalde wereldkampioene Lotte Kopecky. In de sprint was Marianne Vos uit Nederland net iets sneller. 
 

Kuurne

Voor de mannen was het op zondag Kuurne-Brussel-Kuurne. Opnieuw was de ploeg Visma de beste. Zo raakte dit keer Van Aert weg met drie andere renners. Daarbij was ook de Belg Tim Wellens. Van Aert versloeg Wellens in de sprint. 
 

Parijs-Roubaix

Voor Van Aert is dit een mooi begin. Hij weet dat bekende tegenstanders er niet bij waren. Denk aan Mathieu van der Poel. Die is er wel bij in de grote koersen Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Van der Poel won ze allebei in 2023. Van Aert won Parijs-Roubaix nog niet.

Uit