Rohani weer president van Iran
Rohani weer president van Iran

In Iran waren er verkiezingen. De mensen kozen een nieuwe president. De afgelopen vier jaar was Hassan Rohani de president. Hij kreeg ook nu de meeste stemmen. Daarom blijft hij nog vier jaar president.

De strijd bij de verkiezingen ging tussen Rohani en Raisi. Hun ideeën zijn anders. Rohani wil een minder strenge islam. Maar Raisi wil de strenge islam houden. De meeste mensen kozen voor Rohani. Hij kreeg 57 procent van de stemmen. Daarmee had hij een grote voorsprong op Raisi. Raisi kreeg 38 procent van de stemmen.

 

Minder streng

De verkiezingen laten zien dat de mensen in Iran een minder strenge islam willen. Toch kan Rohani niet zomaar nieuwe ideeën invoeren. In Iran beslist de leider van de islam over alle wetten.

(geplaatst op 22 maart 2017)

 

 

 


 

 

 

 


Beste leraar Nederlands is Belg
Beste leraar Nederlands is Belg

Voor het eerst won een Belg de prijs voor beste leraar Nederlands. Die prijs ging naar Tamara Stojákovic. Dat is bijzonder. Ze woont pas sinds haar elfde in België. De lerares komt uit Bosnië. Ze geeft nu zeven jaar Nederlands. Het Nederlandse radioprogramma ‘De Taalstaat’ reikte de prijs voor de vierde keer uit. Dat doet het samen met het programma ‘De Bende van Annemie’ op Radio 1.

(geplaatst op 22 mei 2017)

 

 

 


Geen notenleer meer op muziekschool

Vanaf september 2018 verandert er wat op de Belgische muziekscholen. Kinderen hoeven dan geen notenleer meer te volgen. Ze mogen meteen een instrument leren bespelen. Vaak kunnen ze naar een muziekschool vanaf het eerste leerjaar. Ook dat kan dan anders. Nu al spelen kleuters muziek volgens de manier van de Japanner Suzuki. Hij leerde kinderen muziek spelen zoals ze leren spreken.

 (geplaatst op 22 mei 2017)