Soldaten schieten terrorist dood
Soldaten schieten terrorist dood

In het station Brussel-Centraal schoten soldaten dinsdagavond een man dood. Die probeerde een bom te laten ontploffen. De aanslag maakte geen andere slachtoffers.

Aanslag

Een man ging met slechte bedoelingen het station Brussel-Centraal binnen. Hij trok een koffer op wieltjes voort. Daarin zat een bom met spijkers. De man probeerde die te laten ontploffen in de gangen van het station. Hij riep: “Allah is groot”.

 

Onderzoek

De aanslag lukte maar een beetje. Er was een kleine ontploffing en een kleine brand. De dader vluchtte weg in het station. Soldaten schoten de man tijdig neer. Hij stierf. Politie was ook snel ter plaatse. Het station ging vele uren dicht. Speurders konden de dader herkennen. De man komt uit Sint-Jans-Molenbeek. Er volgden huiszoekingen. Het onderzoek gaat verder.

(geplaatst op 21 juni 2017)


 

 


 

 

 


 

 

 

 


Portugal strijdt tegen vuurzee
Portugal strijdt tegen vuurzee

In Portugal zijn er drie dagen van rouw. Dat komt door de grote bosbranden in de streek Leira. Die maakten al meer dan 64 doden. De branden braken vorige zaterdag uit. Wellicht zorgde bliksem voor de juiste vonk. In Portugal is het nu heel heet en droog. Dat maakt elke kleine brand heel gevaarlijk. De wind deed de rest. De brand werd een zee van vuur. Die rolde over grote gebieden. Het vuur verraste zelfs wagens van de brandweer. De brandweer zet zelfs blusvliegtuigen in.

(aangepast op 21 juni 2017)

 

 


 

 

 

 

 

 


Stier doodt ‘matador'
Stier doodt ‘matador'

In Frankrijk stierf Fandino. Hij werd 36 jaar. Fandino is een bekende ‘matador’ of stierenvechter. Hij stond in de ring in Aire-sur-l'Adour. Een tweede stier werd hem te veel. Deze stier nam Fandino op de hoorns. Daarna gooide het dier de matador op de grond. Dan stak hij met zijn hoorns. Fandino stierf in het ziekenhuis. Stierenvechten blijft gevaarlijk. Vorig jaar stierf in Spanje een andere bekende matador.

(geplaatst op 19 juni 2017)