Duivels starten WK met 3-0
Duivels starten WK met 3-0

De Rode Duivels startten het Wereldkampioenschap (WK) voetbal in Rusland goed. Ze wonnen met 3-0 van Panama. De wedstrijd zelf toonde wel enkele problemen.

Panama doet voor het eerst mee aan een WK. De ploeg staat op plaats 55 op de ranglijst van de beste ploegen. België staat op plaats 3. Niemand verwachtte dan ook verlies voor de Rode Duivels.

 

Moeilijke eerste helft

Toch hebben grote landen in het voetbal het soms moeilijk met kleine tegenstanders. Zo speelde Argentinië en Brazilië gelijk in hun eerste wedstrijden. Het begon ook niet goed voor de Belgen. De eerste helft ging er vaak iets mis. Ze waren weinig gevaarlijk.

 

Lukaku

Dat veranderde in minuut 47. Dries Mertens knalde van ver mooi in doel, 1-0. Plots liep het spel van de Rode Duivels veel vlotter. Plotse aanvallen kenden succes. Romelu Lukaku trof nog twee keer raak. Na 90 minuten was de uitslag duidelijk. België-Panama: 3-0.

(geplaatst op 19 juni 2018)


Minder zwerfkatten

In onze dierenasielen zitten 14% minder honden en katten dan vorig jaar. In 2017 kwamen 24.000 dieren in een asiel terecht. Vooral bij zwerfkatten was er een grote daling. Vlamingen lijken steeds bewuster om te gaan met huisdieren. Minister van Dierenwelzijn Weyts (N-VA) herhaalt ook zijn oproep. Wil je graag een huisdier? Geef dan een kat of hond uit een asiel een nieuwe thuis.

(geplaatst op 18 juni 2018)

Erdogan belooft

Op zondag 24 juni gaan de Turken stemmen. Ze kiezen dan een nieuw parlement en een nieuwe president. De verkiezingen zijn een test voor president Erdogan. Hij voerde in 2016 de noodtoestand in. Dat beperkt de vrijheid van de Turken. Het gebeurde na een staatsgreep tegen Erdogan. Die mislukte. Het beleid van Erdogan krijgt ook kritiek. Die wil hij nu wegnemen. Wint Erdogan opnieuw? Dan belooft hij de noodtoestand te stoppen.

(geplaatst op 18 juni 2018)