Terreur in Sri Lanka maakt veel doden
Terreur in Sri Lanka maakt veel doden

De feestdag Pasen was zeker geen feest in het land Sri Lanka. Sri Lanka is op de kaart van Azië het grote eiland onder India. Op acht plaatsen in het land vonden tegelijk aanslagen plaats. Bommen ontploften in kerken en hotels. Het geweld maakte zeker 355 doden en 500 gewonden.

Verdachten

De meeste aanslagen gebeurden in de hoofdstad Colombo. Naast kerken waren daar ook drie grote hotels doelwitten. Daar kwamen ook zeker 35 toeristen om. Bij de slachtoffers zijn Britten, Denen en Turken. Ook een vrouw uit Nederland is dood. De politie probeerde het land af te sluiten om de daders te vinden. Mogelijk zijn de daders radicale moslims. Omdat de aanslagen christenen en toeristen wilden treffen. Zeker is dat nog niet. De politie pakte 24 verdachten op.

(aangepast op 24 april 2019)(foto Belga)


 


Van der Poel wint ook Amstel Gold

De Nederlandse veldrijder Mathieu van der Poel won op de weg al de koersen Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl. Zondag deed hij daar nog een eerste grote wedstrijd bij. Dat was de Amstel Gold Race in Maastricht. De Franse renner Alaphilippe leek de sprint tegen Fuglsang te gaan winnen. In de laatste kilometer verspeelde hij die kans. Enkele renners kwamen nog terug. Van der Poel ging iedereen voorbij en won.

(geplaatst op 22 april 2019)

360.000 euro in kleine muntjes

Eind dit jaar verdwijnen de munten van 1 en 2 eurocent. Kom Op Tegen Kanker houdt daarom een actie. De organisatie vraagt om die munten aan hen te geven. Zo steun je de strijd tegen kanker. Op veel plaatsen staat een ‘rospot’. In die pot mag je de ‘rosse’ muntjes gooien. Zo verzamelde de actie al 360.000 euro bij de bank KBC. De bank telt het geld nog tot eind april.

(geplaatst op 15 april 2019)