Wablieftboeken

Vlotte boeken in duidelijke taal voor volwassen beginnende lezers. De boeken zijn boeiend, spannend, ontroerend, interessant... En geschreven door bekende auteurs.

Ontdek alle boeken! Klik op de afbeeldingen voor meer info.

Luisterboeken

Ben je slechtziend? Gaat lezen om een of andere reden moeilijk? Dan kan je ook luisteren naar de Wablieft-boeken. Van alle Wablieft-boeken bestaat een luisterboek. Wablieft werkt hiervoor samen met de Luisterpuntbibliotheek. 
Bij een bestelling vanaf vijf verschillende Wablieft-boeken, krijg je er de luistercd's gratis bij.

Stille vriendschap

Stille vriendschap

Marc leest in zijn vrije tijd boeken in. Twee uurtjes per week. Hij doet het al jaren. Niet voor zichzelf, voor anderen. Aan de andere kant van het glas luistert Karel mee. Hij neemt de stem van Marc op en plakt het gesproken boek aan elkaar. Voor Karel is het meer dan een job, het is een passie. Er ontstaat een mooie vriendschap tussen Karel en Marc. Die vriendschap is op geen enkele manier stuk te krijgen. En toch gebeurt er iets wat die bijzondere band tussen Karel en Marc wel erg moeilijk maakt.

Auteur: Michel Follet

 

Dit boek is geschikt vanaf leesniveau B1, higher threshold.

Leesniveau: Leesniveau 3

Bestellen

Prijs per stuk: € 9,95
Aantal: bestellen

Leesfragment

Marc probeert zich in te beelden hoe het moet zijn om niets meer te zien. Alleen donker. Dit is een perfecte test. Als hij het licht niet aansteekt, moet hij zelfs de ogen niet sluiten. Hoe doet Karel dit? De lange gang lukt Marc nog wel. Altijd rechtdoor. De deur naar de volgende ruimte staat open. Hij struikelt over een oude bureaulamp. Het maakt een hels kabaal.
‘Alles in orde?’ roept Karel bezorgd vanuit de studio.