Wablieftboeken

Vlotte boeken in duidelijke taal voor volwassen beginnende lezers. De boeken zijn boeiend, spannend, ontroerend, interessant... En geschreven door bekende auteurs.

Ontdek alle boeken! Klik op de afbeeldingen voor meer info.

Luisterboeken

Ben je slechtziend? Gaat lezen om een of andere reden moeilijk? Dan kan je ook luisteren naar de Wablieft-boeken. Van alle Wablieft-boeken bestaat een luisterboek. Wablieft werkt hiervoor samen met de Luisterpuntbibliotheek. 
Bij een bestelling vanaf vijf verschillende Wablieft-boeken, krijg je er de luistercd's gratis bij.

Jimmy Duffy. Kampioen in de loopgraven.

Jimmy Duffy. Kampioen in de loopgraven.

Jimmy Duffy wordt jeugdkampioen van Schotland in het hardlopen. Maar Jimmy heeft een hekel aan trainen. Hij gaat liever op café. Als jongeman verhuist hij naar Canada. Een jaar later loopt hij voor zijn nieuwe land op de Olympische Spelen van 1912. Jimmy wint de ene marathon na de andere, ook die van Boston in 1914. Kort daarna breekt de Eerste Wereldoorlog uit. Jimmy meldt zich als soldaat. ‘Ik loop recht naar Berlijn’, belooft hij zijn vrienden. In 1915 zijn de kogels hem te snel af. Jimmy Duffy sneuvelt bij Ieper.

 

Auteur: Geert Spillebeen

Leesniveau: Leesniveau 3

Bestellen

Prijs per stuk: € 7,95
Aantal: bestellen

Leesfragment

2 Jim & Jimmy:

van Ierland naar Schotland

 

Ben ik een Canadees? Ja. Een Schot? Ja. Een Ier? Ja, ook! Dat zit zo. Mijn ouders woonden niet ver van de stad Sligo, in Ierland. Op 1 mei 1890 werd ik geboren. Mijn vader noemde me James. Zo heette hij zelf, en zijn eigen vader ook. Maar iedereen noemde ons Jimmy. Jim & Jimmy. Baby Jimmy dus, maar eigenlijk heette ik James MacNiff. Ja, mijn achternaam was MacNiff, niet Duffy. Toen nog niet. Ik herinner me zelf niets meer van mijn tijd in Ierland. Moeder dacht vaak met heimwee terug aan het groene Ierland uit haar jonge jaren. Er waren heel veel schapen en de mensen waren erg arm. Een prachtig land, maar je vond nergens werk.