Wablieftboeken

Vlotte boeken in duidelijke taal voor volwassen beginnende lezers. De boeken zijn boeiend, spannend, ontroerend, interessant... En geschreven door bekende auteurs.

Ontdek alle boeken! Klik op de afbeeldingen voor meer info.

Luisterboeken

Ben je slechtziend? Gaat lezen om een of andere reden moeilijk? Dan kan je ook luisteren naar de Wablieft-boeken. Van alle Wablieft-boeken bestaat een luisterboek. Wablieft werkt hiervoor samen met de Luisterpuntbibliotheek. 
Bij een bestelling vanaf vijf verschillende Wablieft-boeken, krijg je er de luistercd's gratis bij.

Jelle

Jelle

De ouders van Jelle verhuizen van de stad naar het platteland. Sinds ze hier wonen, is Jelle een andere jongen geworden. Hij kijkt naar de grond als hij loopt. Hij zwijgt veel. En als hij lacht, word je daar niet blij van. De ouders en zus van Jelle maken zich zorgen. Op een dag doet Jelle iets heel ergs.

Auteur: Gil vander Heyden

 

Dit boek is geschikt vanaf leesniveau B1, lower threshold.

Leesniveau: Leesniveau 2

Bestellen

Prijs per stuk: € 7,95
Aantal: bestellen

Leesfragment

Zowat een jaar geleden zijn ze verhuisd. Weg van de flat in de stad. Naar het huis waar ze nu wonen. Fieke vond het hier meteen prima. Het appartement in de stad was oud. De ramen waren klein, het was er nooit echt licht. En er was altijd lawaai. Op de trap en in de lift. 
Nu hebben ze een kleine tuin. Buiten zijn bomen en bloemen en gras en struiken. De school is vlakbij en alles valt er mee. Fieke wil niet terug naar de stad. Ze is hier gelukkig.

Luisterfragment

Hieronder vindt u een luisterfragment. Om dit te kunnen beluisteren hebt u de flashplugin nodig.