Wablieftboeken

Vlotte boeken in duidelijke taal voor volwassen beginnende lezers. De boeken zijn boeiend, spannend, ontroerend, interessant... En geschreven door bekende auteurs.

Ontdek alle boeken! Klik op de afbeeldingen voor meer info.

Luisterboeken

Ben je slechtziend? Gaat lezen om een of andere reden moeilijk? Dan kan je ook luisteren naar de Wablieft-boeken. Van alle Wablieft-boeken bestaat een luisterboek. Wablieft werkt hiervoor samen met de Luisterpuntbibliotheek. 
Bij een bestelling vanaf vijf verschillende Wablieft-boeken, krijg je er de luistercd's gratis bij.

De handen van Fatma

De handen van Fatma

Fatma is een eenzame vrouw. Ze heeft alleen haar zoon Bilal nog. Bilal bezoekt zijn moeder bijna nooit. Op een dag klopt iemand hard op de deur van Fatma. Het is Hafssa. Zij is illegaal in het land. Fatma neemt Hafssa in huis. Elke vrijdag gaan ze samen naar de markt. Bij hun laatste bezoek aan de markt koopt Fatma appelsienen. Dat had ze beter niet gedaan...

Auteur: Fikry El Azzouzi

 

Dit boek is geschikt vanaf leesniveau B1, lower threshold.

Leesniveau: Leesniveau 2

Bestellen

Prijs per stuk: € 9,95
Aantal: bestellen

Leesfragment

De spiegel bedriegt niet. De spiegel vertelt alleen de waarheid. Kijk hoe mager ik ben. Je zou het niet zeggen, toch is het zo. Dat komt door de wijde pyjama’s die ik draag. Daarin vallen mijn beenderen niet op. Ik heb een groot hoofd en bolle wangen, net als een hamster. Daardoor lijk ik dik, terwijl ik dun ben. Zou de spiegel mij de waarheid toch niet vertellen? Het is goed om af en toe eens in een andere spiegel te kijken. Of laat maar. Op mijn leeftijd hoef ik geen spiegels meer.